Limited time only: Get Pro member benefits for $71.88/year. Access Stats, Priority Directory listing and more!Upgrade now

Faidon Alkinoos

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Στα χρόνια μέχρι σήμερα που προσπαθώ ν’ αφήσω στίγμα, κατάφερα την ηρεμία των στίχων, την επιείκεια των κειμένων και την ήσυχη απόλαυση που λέγεται ύπνος !!!

Σπουδαίο, -(και σπουδαιότερο δεν έχει)- να μην εκχωρείς το δικαίωμα σου στον ύπνο σε κανέναν !!!Ισότιμα όπου γίνεται, πρωτότυπα όπου η έμπνευση επιτρέπει, ακούραστα πάντα!!! Ως γραφιάς άφηνα την τροχιοδεικτική γραφίδα μου ν’ αποτυπώνει στο άσπιλο χαρτί, τις ανησυχίες। Με τον καιρό διαπίστωνα πως ακουμπούσα τον μέσο φρέσκο νου. Οι σκέψεις συντρόφευαν την ηρεμία μου, τα κείμενα την καθημερινότητά μου, οι ελπίδες ακουμπούσαν στα ράφια των βιβλιοθηκών σας. Δεν προσπάθησα να λυντσάρω. Δεν προσπάθησα να αρέσω. Δεν προσπάθησα να ταμιεύσω. Δεν προσπάθησα να επενδύσω. Στη χύμα ζωή απαντάς πολλές φορές αποσπασματικά και νευρικά. Μέσα στην αίθουσα αναμονής που λέγεται πατρίδα δε σε κρατάει με το ζόρι κανένας. Ό,τι ώρα θέλεις ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις. Αφήνεις βέβαια τις μυρωδιές, τα βήματα, τα σκιρτήματα. Ξεχνάς τις αγωνίες, τους αγώνες, τους όρκους, τον ήλιο και τη θάλασσα. Φτιάχνεις στο νου σου μια όμορφη, άλλη, προορισμού πατρίδα, αναχωρείς. Πίσω σου ας στέρξουν άλλοι. Μπρος σου…;;; Γεννήθηκα. Παιδί ανθρώπων σπουδαίων που μ’ έμαθαν να ακουμπώ την αλήθεια, να τη χειρίζομαι με τρόπο που να μην επιτρέπει το φατριασμό. Δημοτικό Γυμνάσιο Σχολή. Βιοπορισμός στων αριθμών τα πλούσια μεγέθη. Γάμοι οικογένειες παιδιά διαζύγια. Κληρονομιά μου οι ανάσες των μικρών μου απογόνων όταν προσπαθούσα να τους κοιμίσω με λίγη ποίηση, με κάποιους κλασικούς, με μη τετριμμένες λέξεις. Ενημερώθηκα για θρησκείες, για πολιτεύματα. Άκουσα διάβασα μελέτησα φιλοσοφίες. Αφουγκράστηκα τη ροή του αίματος. Στις πεποιθήσεις όλων στάθηκα στοργικά. Μάζεψα με τη μέλισσα του μυαλού μου τα συστατικά που θα έφερναν μέλι στις κηρήθρες του νου. Άφησα τις ανησυχίες μου και γίνανε είδος γραφής. Σ’ αυτής της Πατρίδας την αίθουσα αναμονής συνεχίζω να ζω. Και θα συνεχίσω. Κάποια βιβλία μου έχουν προηγηθεί. Κάποια θα ακολουθήσουν. Από τη θέση αυτή και για όσους καταφέρουν να βρουν κάποια από αυτά, καλή ανάγνωση.

http://faidonalkinoos.blogspot.com
http://www.youtube.com/faidonalkinoos
http://www.myspace.com/faidonalkinoos

http://blogs.musicheaven.gr/faidonalkinoos
http://www.myspace.com/versongs
http://www.facebook.com/faidonalkinoos

Δήλωση-προειδοποίηση προς κάθε πρόσωπο, ίδρυμα, πράκτορα, φορέα ή οργανισμό ιδιωτικό ή δημόσιο ή κάθε άλλη κυβερνητική δομή συμπεριλαμβανομένης μη περιοριστικά της Ελληνικής κυβέρνησης ή οποιαδήποτε άλλης κυβέρνησης, ή επίσημης ή ανεπίσημης αρχής που κάνει χρήση ή παρακολουθεί αυτόν τον δικτυακό τόπο ή οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους με αυτόν τρίτους δικτυακούς τόπους της: ΔΕΝ έχετε την άδεια μου να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα στοιχεία του προφίλ μου ούτε οποιαδήποτε από το περιεχόμενο που περιέχονται στο παρόν, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφιών μου ή των σχολίων που έγιναν σχετικά με τις φωτογραφίες μου ή οποιαδήποτε άλλη εικόνα, φωτογραφία ή προϊόν τέχνης αναρτήθηκε στο προφίλ μου. Ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά η αποκάλυψη, αντιγραφή, διανομή, διάδοση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου σχετικά με αυτό το προφίλ και το περιεχόμενο του. Οι ανωτέρω απαγορεύσεις ισχύουν και για κάθε εργαζόμενο, πράκτορά, φοιτητή ή άλλο προσωπικό υπό την καθοδήγηση σας. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό και προστατεύεται από την εθνική νομοθεσία περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν.2472/1997, Ν. 3783/2009, Ν. 3917/2011 και Ν. 4070/2012), καθώς επίσης από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και αμερικάνικη νομοθεσία.

  • 17 Affection
  • 804 Photo Views
  • 0 Followers
  • 2 Following
  • Athina, Greece, Hellas