Adela Fonts

Per què fotografiar? "Escrits de circumstàncies " ... És el títol del llibre que va escriure Manolo Laguillo... fotògraf i professor a la Facultat de BBAA de Barcelona."
Crec que cada un de nosaltres té la seva resposta raonada ... Jo us donaré la meva.
Per a mi, la fotografia és vida... és il · lusió. Ella em permet expressar en imatges la bellesa (o no bellesa) que em trobo constantment. A on sigui que miri i més enllà de la mirada...
La fotografia és un llenguatge que permet la comunicació amb "l'altre " en ric context de la meva pròpia cultura.
Una cosa que també succeeix en altres formes d'art ... el teatre, la poesia , la música , l'arquitectura , l'escultura ... ... Tothom pot compartir un món formal de art i de bellesa en el context de la seva cultura. Finalment conèixer és estimar.
Fotografiar és també gaudir de la llum i transformar-la en obres d'art que aportin sensacions de tota mena. D'aquesta manera podrem gaudir de la bellesa i el plaer fotogràfic al mateix temps.
Fer fotografiar ho és tot per mi!

Vaig néixer a Barcelona en una família que estimava l'art . El meu avi era un periodista i fotògraf . El meu pare també . La meva mare tocava el violoncel . Ella tocava música sota la direcció del gran músic Pau Casals . Música i fotografia sempre han estat al meu costat des que era petita . Vaig estudiar Història de l'Art i em vaig especialitzar en antropologia . Més tard, a la Facultat de Belles Arts... Em vaig especialitzar en pintura que encara practico al costat de la fotografia.
Sempre vaig fer fotografia al costat del meu pare... primer transportant el seu trespeus. Quan em vaig fer gran amb una Pentax ( analògica )... la primera màquina que ell em va regalar!. A la cambra fosca i sota una bombeta vermella ... vaig aprendre a treballar amb els productes químics... a tractar els rodets en B/N, a fer anar l'ampliadora i per últim positivar i revelar les nostres fotografies.
Va passar el temps i va arribar el moment de la fotografia digital... tot va canviar ràpidament revolucionant l'art fotogràfic. Segurament hi haurà més canvis. Espero poder-los veure i fins i tot gaudir d'ells.

  • 31,994 Affection
  • 319,910 Photo Views
  • 421 Followers
  • 283 Following
  • Barcelona (Catalunya), Espanya