Chinese workers

Published December 25th, 2013

During the month December 2013 I traveled through China for a few weeks. I visited quite a few factories. Amazing how labor intensive they still work. Job rotation or job enrichment are unknown words. Due to the fact that salaries increasing rapidly factories have to improve quality, be innovative and automate production processes on short notice. Otherwise they will face problems with cost competitive / lower salary areas in the world in the near future. It was an interesting experience.

No titles, let the pictures speak for their own

Read More →

Cuban street life

Published August 16th, 2012

1800 km traveling through Cuba supplied the following pictures. Enjoy!

Read More →

Huskies tour

Published April 10th, 2012

Al een paar jaar kom ik Robert tegen in het bos. Ik alleen met onze hond Doesel en Robert in shifts van 4 honden. Ze begonnen met 2 huskies, toen werden het er 4, 6, 7 dat was zielig zo oneven dus nog een er bij en nu in totaal 8. Samen met zijn vrouw Stella staat een groot deel van hun leven in het teken van de huskies.

Onder de 7 graden gaan ze door het bos touren en laten ze zich voortslepen door hun honden. Niet alleen voortslepen, tijdens een beklimming hoorde ik opeens gehijg in mijn nek, ik draaide me om en ik zag Robert samen met de honden de kar omhoog duwen. Een perfecte samenwerking tussen mens en dier, respect aan beide kanten.

Ik kwam in de gelukkige positie dat ik eens mocht. Een avontuur die een paar mooie plaatjes en herinneringen op hebben geleverd.

Zie hieronder het foto avontuur.

Read More →

SML 100 jaar

Published April 9th, 2012

Normaal doe ik dit niet, maar voor een respectabele 100 jaar moet je eens een uitzondering willen maken. Hier een sfeerrapportage van de receptie van 100 jaar SML. Een aantal foto’s zijn ook terug te vinden in het jubileum boek.

Voor fotoshow kopieer onderstaande link in je browser.

http://flickr.com/gp/bernarddefotograaf/6JM58c/

Read More →

Jasper SML

Published April 9th, 2012

Hier vind je de foto’s die ik de afgelopen jaren heb gemaakt van Jasper zijn voetbalavonturen.

http://flickr.com/gp/bernarddefotograaf/F8d56n/

Read More →

Silvan SML

Published April 9th, 2012

Hier vind je de foto’s die ik de afgelopen jaren gemaakt heb van Silvan zijn voetbalavonturen.

Kopieer onderstaande link in je browser.

http://flickr.com/gp/bernarddefotograaf/d8g7Er/

Read More →

Downloaden

Published April 9th, 2012

Het mooie van digitale fotografie is dat je foto’s gemakkelijk kunt verspreiden. Als mensen mij vragen of ze een kopie van een foto mogen hebben stuur ik ze meestal de link waar ze de foto kunnen vinden. Enige uitleg is daar vaak wel bij nodig, die uitleg kan je hieronder vinden.

Flickr:

Als je de link van Flickr per email hebt ontvangen is het eerste wat je moet doen de link aanklikken. Dan kom je automatisch waar je wezen moet.

Op de website van Flickr aangekomen, twee opties:

1/ Foto’s kijken via een slideshow:

Rechts vlak boven de kleine vierkante foto’s vind je de slideshow button. Druk daarop, je krijgt een mooie zwarte achtergrond en de foto komt groot in beeld. De presentatie verloopt automatisch. Je kunt er ook met de previous en next button doorheen bladeren.

2/ Downloaden van de foto’s:

Klik op de foto die je wilt hebben, dan zie je rechtsonder drie puntjes staan. Klik daarop en kies view all sizes. Voor de hoogste kwaliteit kies je original. Daarna kiezen, linksboven, ...

Read More →