Limited time only: Get Pro member benefits for $59.88/year. Access Stats, Priority Directory listing and more!Upgrade now

Csaba Csépke

A fotóimról:

Csépke Csaba: Végre! Isten hozott! (...) Gondolom most úgy érzed magad mint a mesében Alice, mikor a nyúl üregébe esett. Igen, látom a szemedben. Úgy nézel mint aki elfogadja amit lát, mivel azt várja, hogy felébred. Furcsamód majdnem ez az igazság. Te hiszel a sorsban Szemlélő?

Szemlélő: Nem?

Csépke Csaba: Miért nem?

Szemlélő: Jobb az a tudat, hogy én irányítom az életemet.

Csépke Csaba: Pontosan tudom, hogy mire gondolsz. Elmondom, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világgal. Nem tudod mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban... ami megőrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, hogy miről beszélek?

Szemlélő: A mátrixról?

Csépke Csaba: Akarod tudni, hogy mi is az? A Mátrix mindenütt van. Körülvesz minket, még most ebben a szobában is. Azt láthatod, ha kinézel az ablakodon, vagy ha bekapcsolod a tévét. Mindig érzed, mikor munkába mész, vagy épp templomba, mikor befizeted az adót. Ez a világ mellyel eltakarják szemed elől az igazságot.

Szemlélő: Az igazságot?

Csépke Csaba: Hogy egy rabszolga vagy Szemlélő. Megkötözve születtél, mint mindenki. Egy börtönben, mely érzékszerveiddel fel nem fogható. Börtön az elméd számára.

Csépke Csaba: Sajnos, nem lehet elmondani valójában mi a mátrix. Látnod kell a saját szemeddel. Ez az utolsó esélyed. Aztán már nem fordulhatsz vissza. Ha a kéket veszed be a játéknak vége, felébredsz az ágyadban, azt hiszed amit hinni akarsz. De ha a pirosat és itt maradsz Csodaországban, és én megmutatom neked, milyen mély a nyúl ürege. Ne feledd, minden, amit kínálok, csak igazság, semmi több... (…)

Csépke Csaba: Volt már valaha olyan álmod, Szemlélő, amiről biztosan érezted: valóság? Mi lett volna ha képtelen vagy felébredni belőle? Hogyan különböztetnéd meg az álomvilágot a valóditól?

Szemlélő: Ez nem lehet?

Csépke Csaba: Micsoda? A valóság? (…)

Szemlélő: Ez nem valóság?

Csépke Csaba: Mi a valóság? Hogy határoznád meg? Mivel? Ha arról beszélsz amit érzel, amit szagolsz, ízlelsz, látsz, a valóság csupán csak az agyad által megfejtett elektronikus jelhalmaz.

The Matrix - 1999. írta és rendezte Larry és Andy Wachowski

/részletek a szövegből/

  • 1,261 Affection
  • 24,707 Photo Views
  • 15 Followers
  • 15 Following
  • Záhony, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hungary