Limited time only: Get pro member benefits for less than $5/month. Access Classes, Stats, Priority Directory listing and more!Upgrade now

David Craciun

Nascut la inceputul anilor 70-80, nu am amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar am cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data. Sunt din ultima generatie care a jucat "Ascunselea" , "Castel", "Ratele si "vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi", "Prinsea","Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimul din generatia care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimul din generatia care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video, primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Generatia mea purtat jeansi, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Adidas sau Puma era deja lider de gasca.

Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri". La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza…Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place , Twin Peaks, Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor. Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata. Clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii, si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

Generatia mea a baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul.

Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fanta nita ", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam".

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din grseala pe jos,nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, noi ne suiam pe tamburul de la tranvai pentru ca era mai liber decit in tranvai, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie,noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus". Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers".

Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri,inseamna ca esti nascut in generatia 70-80!

  • 81 Affection
  • 1,595 Photo Views
  • 24 Followers
  • 10 Following
  • ROMANIA