Ingemar Gardell

Jag älskar foto. I alla dess former faktiskt. En bra bild är ett äktenskap mellan tanke och tillfälle. Det handlar inte om utrustning eller märket på kameran. Det har inte med fotografens efternamn att göra eller hur många kommentarer bilden fått i en digital värld. En bra bild är ett meddelande, en viskning, en tanke, skapad för dig långt innan bilden togs, och ihågkommen långt efter att du slutat titta.

Jag försöker hitta mitt eget sätt att fotografera. Så som jag tycker historier borde berättas. Varje enskild bild skall säga något och tillsammans bildar de en berättelse. De skall innehålla detaljer, en närvaro, en plats för tanken och jag vill att de skall följa en tråd, ett händelseförlopp. Jag har en dragning åt det nordiska ljuset och när det passar så låter jag ofta det bli min enda efterbehandling av bilderna.

Jag har provat att fånga mycket med min lins. Från naturfoto till astrofoto, via interiör och inredning. Det är ändå människor som jag dras till och som jag helst försöker fånga. Bröllop, porträtt, skivomslag, fest eller situationer i vardagen. Allt vackert måste hittas eller skapas. Jag brukar lyckas med det och ofta behöver jag bara leta. Jag har insett att min talang ligger i att hitta det vackra och att med bilder skapa berättelser.

Klicka här för aktuell prislista och kontaktinformation


-"Without going outside, you may know the whole world.
Without looking through the window, you may see the ways of heaven.
The farther you go, the less you know."

  • 67 Affection
  • 10,900 Photo Views
  • 8 Followers
  • 7 Following
  • Västerås, Sweden