Limited time only: Get Pro member benefits for $59.94/year. Access Stats, Priority Directory listing and more!Upgrade now

Marcel van Balkom

more @ www.marcelvanbalkom.nl or www.natuurfoto.biz

De natuur speelt een grote rol in mijn leven, maar dat spreekt voor zich als je in een dorpje woont aan de rand van een nationaal park. Als kleine jongen was ik altijd te vinden in mijn favoriete natuurgebied de Biesbosch (mijn eigen achtertuin zeg maar). De herfst, winter en lente zijn mijn favoriete jaargetijden en tijdens deze periodes ben ik vaak op pad in dit geweldige natuurgebied. Tijdens mijn jongere jaren was ik vooral bezig met tekenen en schilderen van roofvogels. Inmiddels heb ik mijn focus kunnen verleggen naar het fotograferen maar de voorliefde voor de natuur is gebleven. Sinds jaren ben ik gepassioneerd bezig met het fotograferen van de natuur. Het zijn vooral de beelden van de ongerepte natuur die me veel voldoening en rust geven. Mijn favoriete dieren om te fotograferen zijn ijsvogels en groot wild, maar landschappen en macro fotografie boeien me ook enorm. Ik ben ook regelmatig actief als freelance, sport en studio fotograaf.

Regelmatig wordt mijn fotowerk gepubliceerd in diverse vooraanstaande natuur & foto-tijdschriften. Ook verzorg ik met enige regelmaat exposities, lezingen en heb ik diverse prijzen gewonnen met mijn natuurfoto's, zoals de 1st prijs in Vara's vroege vogels fotowedstrijd en de titiel highly commended bij de BWPA (Britisch Wildlife Fotography Awards 2011). Sinds een aantal jaren verzorg ik samen met een aantal partners workshops die voornamelijk geent zijn op ; natuurfotografie in diverse natuurgebieden in europa, met als thema roofvogelfotografie, macrofotografie & natuurfotoreizen in UK en Spanje.
Mijn wens was om ooit een keer een fotoboek samen te stellen, In 2010 kreeg ik de kans om in samenwerking met pictures publischers een boek te maken over nationaal park de Biesbosch. Het boek is uitgebracht met de titel "MOOI de Biesbosch" en een wens is uit gekomen, een droom is uitgekomen. Maar de passie en de zoektocht naar unieke natuurmomenten en beelden blijft. Ik ben van mening dat ons kikkerlandje enorm veel te bieden heeft en fascinerende beelden oplevert, je moet het alleen zien en je moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Toch wens ik in de toekomst mijn horizon te verbreden en zijn fotoreizen naar de oernatuur zoals die van Antarctica en Ijsland een nieuwe doelstelling. Iedereen heeft zo een nalatenschap, op een of andere mannier voel ik dat het mijn missie is om de tegenwoordige tijd vast te leggen op de gevoelige plaat zodat toekomstige generatie zich een beeld kunnen vormen van de prachtige natuur (althans hoe het ooit eens was)….

  • 3,341 Affection
  • 58,692 Photo Views
  • 288 Followers
  • 404 Following
  • Hank, NB, Netherlands
  • Available for hire Available for Hire