Save 20% on Awesome and Plus accounts with Our A+ Back to School Sale Upgrade now

Al capdamunt del massís del Montgrí s'alça la figura emblemàtica del castell del Montgrí. Es començà a construir per Bernat de Llabià, governador de Torroella, el 1294 com a punt de control per un enfrontament entre Jaume el Just i Ponç V, comte d'Empúries, però les obres es van interrompre el 1301 sense acabar-ne la construcció, degut a la consolidació del poder del comtat de Barcelona envers al comtat d'Empúries.

El castells de Bellcaire i del Montgrí encara es miren desafiants, tots dos són testimonis de la lluita aferrissada de la monarquia contra el poder feudal. La lluita acabà amb la incorporació del comtat a la corona, després d'ocasionar la ruïna de la comarca i la desviació del curs del Ter de la plana nord del Montgrí a la plana sud a la primera meitat del segle XIV. Aquesta desviació provocà la formació de les dunes continentals de Torroella.

The Montgrí Castle (Catalan: Castell del Montgrí) is a historical edifice in Torroella de Montgrí, Catalonia, Spain, built between 1294 and 1301. Its reason to be was the existing conflict between the counts of Empúries - who ruled over most of the area around the town - and the counts of Barcelona, the most powerful of Catalonia at that time, who also had great power over the Mediterranean.

In order to control the moves of the counts of Empuriés, the court of Barcelona commanded Bernat de Llabià, the governor of the Royal town of Torroella de Montgrí, to supervise the building of a fortress on top of the Montgrí mountain. Work started in 1294 but the fortress was never completed as is obvious today. After those days, the fortress has lost its strategic value but has instead become a symbol of the region.

Discover more inspiring photos like this one.

Download the FREE 500px app Open in app